Actief

Golfen
Bent u een fervent golfer, dan kunt u bij ons uw hart ophalen. In onze omgeving bevinden zich 5 golfbanen, waar u naar hartenlust kunt spelen.
Cortijo Grande Turre
Deze 9-holes golfbaan ligt vlakbij Mojácar. Hij is in 1976 ontworpen door Paul J. Polansky. Op de baan staan veel amandel-, olijf-, citroen- en sinaasappelbomen. De baan ligt in een vallei aan de voet van de Sierra Cabrera op een hoogte van 1000 meter. Buggy’s zijn beschikbaar. Het heeft de meeste van de faciliteiten die andere golfbanen ook hebben, bar, restaurant, pro-shop, putting green en eenvoudige navigatie rond de baan. Green fees € 20,00 (9 holes) en € 27,00 (18 holes). 
Edificio Almazara, E-04639 Turre, España. Tel.: +34 950 47 91 76, Fax: +34 950 46 81 75. www.cortijogrande.net
Marina Golf Mojácar
Een standaard par 72 baan, die altijd in goede staat is. Het ligt een beetje landinwaarts vanaf het strand met glooiende heuvels en zorgvuldig geprepareerde fairways. Green fees loopt van € 35,00 (9 holes) tot € 61,00 (18 holes). Het heeft een driving range, een bar, restaurant en pro shop. 
Avda. del Mar, 4, Urbanizacion Marina de la Torre, E-04638 Mojácar, España. Tel.: +34 950 13 32 35, Fax: +34 950 13 32 30. www.marinagolf.com
Valle del Este in Vera
Goed onderhouden golfbaan met veel verschillende uitdagingen. Zeker de moeite waard. Green fees van € 30,00 (9 holes) tot € 65,00 (18 holes), afhankelijk van hoog- of laagseizoen. De golfbaan is goed onderhouden en verzorgd. Het heeft een uitstekende driving range, putting en chipping greens. Een uitstekende bar en restaurant, hoewel een beetje duur, en een pro-shop. Aan de overkant van de golfbaan is de Hole In One Bar, die goed eten en drinken tegen redelijke prijzen biedt. Een gezellige bar om te ontspannen na een rondje golf. Urb. Valle del Este, E-04620 Vera, España.Tel.: +34 950 39 87 43, Fax: +34 950 39 82 14. 
www.valledeleste.es
Desert Springs Golf Club in Palomares-Cuevas del Almanzora
Een eersteklas golfbaan met eersteklas greens en fairways. Het heeft meren en stromen in de loop. Rond de golfbaan zijn beelden en gietstukken die op het eerste gezicht niet op zijn plaats lijken. Maar de natuurlijke schoonheid van deze golfbaan zal u waarderen. Er is een uitstekende driving range en putting green. Het heeft een pro-shop, goede bar- en restaurantfaciliteiten. Green fees € 105,00 – € 115,00. Tel. 
+34 950 091 518 of +34 637 861 591/92.
[email protected]
https://www.desertspringsresort.es/home/golf-club/

Mini-Hollywood in Tabernas
De provincie staat beroemd als de locatie voor de opname van vele van de Spaghetti Western films. De droge en dorre landschappen van de Taberna woestijn – de enige woestijn van Europa, dat deel uitmaakt van het Nationaal Park van de Sierra Nevada – waren perfecte set locaties voor de films van Sergio Leone. David Lean heeft er ook sommige scènes gefilmd waaronder de Oscar winnende film Lawrence of Arabia. In het dorp van Tabernas kunt u de filmset locaties bezoeken. Een leuk dagje uit is het Mini-Hollywood themapark Oasys Parque waar veel van de oude “spaghetti westerns” werden gefilmd. Er zijn dagelijks shows. Tevens is er een zwembad en ook een dierentuin. Mini-Hollywood is een gebied gelegen in de woestijn van Tabernas. De unieke, prachtige en mysterieuze landschappen vormen de achtergronden voor historische legendarische films. Vlakbij Oasys Parque ligt Fort Bravo waar nog steeds diverse films worden opgenomen. Ook Fort Bravo is zeker een bezoek waard.

Mountainbike huren
Wilt u de omgeving op de mountainbike verkennen? Dat kan! Bike Almanzora verhuurt de fietsen. U kunt ook onder begeleiding excursies maken of een cursus volgen.

Paardrijden in Partaloa
Lekker er op uit op een paardenrug. Dat kan bij Rancho Luz del Sol.

Quad rijden in Mojácar
De omgeving verkennen op een Quad? Dat kan bij Indalo Quads.

Karten in Garrucha
Diverse arrangementen om lekker te karten. http://www.kartinggarrucha.es/index.php

Parque Acuático (waterpark) in Vera
Een “oase vol plezier”, voor jong en oud. Dit waterpark ligt dicht bij Vera Playa tussen Garrucha en Puerto Rey. Het is dagelijks geopend van begin mei tot eind september. http://www.ociovera.com/

Grotten van Sorbas
Cuevas de Sorbas is de commerciële naam van Natur-Sport Sorbas SL Ze bieden verschillende rondleidingen. U kunt een bezoek brengen aan de grotten op verschillende manieren, afhankelijk van uw fysieke omstandigheden.

Cabo de Gata – Nijar
Ten oosten van de stad Almería vinden we het natuurlijk en beschermd maritiem park, Cabo de Gata – Nijar met haar prachtige en ruige kustlijn. Een groot deel van deze kust heeft een beperkte toegang met de auto, dus om er te geraken moet het meestal te voet, maar het is de ervaring zeker waard, want éénmaal ter plekke, kunt u genieten van de kristalheldere waters en ideaal afgelegen baaien, ideaal om te zwemmen en te duiken. Cabo de Gata is een gebied van vulkanische oorsprong. Het is tevens een beschermd Nationaal Park en het grootste beschermde kustgebied van Andalusië. Het ruige berg- en rotsachtige landschap van dit gebied ligt geïsoleerd en is in geologisch opzicht een van Europa’s meest bijzondere. De bergketen Sierra de Gata is de grootste vulkanische rotsformatie van Spanje, met scherpe pieken en okerkleurige steile rotsen (schelpenzandformaties). Aan de kust stijgen de rotsen steil op uit zee. Ze creëren soms wel 100 m hoge, hoekige en gekartelde kliffen, welke zijn gespleten door ravijnen en geulen die leiden naar afgelegen inhammen met witte zandstranden. Voor de kust liggen tevens vele kleine, rotsachtige eilandjes en onder water groots opgezette koraalriffen met een rijk onderwaterleven. Hier kunt u verschillende tours boeken.

Skiën in Granada
Het mooie Sierra Nevada natuurpark loopt tot in de de Alpujarras van de provincie Almería. Een landschap vol witte dorpjes, beschermde en ongerepte bossen, valleien en met sneeuw bedekte bergtoppen. Dit is een land waar de Arabieren, tijdens hun leiderschap, enorm aan gehecht waren; en dat is te begrijpen, want de Almerische Alpujarras is een prachtig en meeslepend deel van Zuid-Spanje, niet te vergelijken met de drukte van de kuststreken – hoewel het toch slechts op enkele uurtjes rijden ervan verwijderd is. Het gebied is ook een uitstekend decor voor outdoor activiteiten: skiën, langlaufen, mountainbiken, paardrijden, wandelen en nog veel meer. Granada met de Sierra Nevada bergen is ongeveer 2 uur rijden en biedt uitstekende skimogelijkheden van december t/m april.

Terug naar overzicht