Provincie

Almería is een provincie in het zuiden van Spanje, grenzend aan de provincies Granada, Murcia en aan de Middellandse Zee. De hoofdstad is de gelijknamige stad Almería. Er is een internationale luchthaven in Almería en ook die van Granada, Murcia en Alicante liggen dichtbij.

De provincie Almería heeft de geneugten van de Middellandse Zee en een subtropisch klimaat; warm en droog gedurende praktisch het hele jaar door. Almería staat bekend als de regio van Andalusië met het meeste aantal uren zon per jaar, meer dan 3000!

Het zachte klimaat, het hele jaar door, maakt van deze regio een perfecte bestemming voor een vakantie in welke periode van het jaar dan ook.

De natuurlijke stranden, zandduinen, piepkleine vissersdorpjes en landtongen, allemaal uitkijkend op de Middellandse Zee en de kustlijn zijn adembenemend.

De streek is één van de meest ecologische kuststreken van de westelijke kust en perfect voor wandelaars, natuurliefhebbers en vogelaars.

De kustlijn is ongeveer 214 km lang, wat ongeveer 25% van de Andalusische kustlijn is.

Ondanks het droge klimaat van Almería, is het een belangrijk agrarisch gebied – waar zo’n 250 miljoen kilo bloemen en gewassen per jaar worden geteeld. De kwaliteit van de groenten en fruit is er uitstekend.

De provincie Almería is rijk aan vis- en zeevruchtengerechten, waarvan inktvis en rode garnalen kenmerkende gerechten zijn. Typische gerechten zijn verder o.a. stoofpot, migas (gebakken brood met knoflook en pikante worst) en veel gegrilde vis.